In het kort: Koeman heeft stadion vol voor 'Vitesse', nieuwe 'maat' Rekik

In het kort: Koeman heeft stadion vol voor 'Vitesse', nieuwe 'maat' Rekik

27-07-2015 23:17
1

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Nieuwe 'maat' voor Rekik
Olympique Marseille heeft aankomend seizoen de beschikking over rechtsback Javier Manquillo. Hij wordt gehuurd van Atlético Madrid, dat hem afgelopen seizoen nog op huurbasis voor Liverpool FC liet spelen. Manquillo heeft zin in zijn Franse avontuur en laat weten dat hij l'OM als de 'meest prestigieuze club van Frankrijk' beschouwt. Hij wordt bij Marseille ploeggenoot van Karim Rekik.

Vol St. Mary's voor Vitesse
Vitesse kan de borst natmaken. De Arnhemmers nemen het op donderdag 30 juli in een vol St. Mary's Stadium op tegen Southampton. The Saints treffen Vitesse in de voorronde van de Europa League en verkochten reeds alle kaarten voor het thuisduel. 'Dank voor de geweldige support', slingert Southampton via Twitter de wereld in. De return staat gepland voor 6 augustus. 

Aanvaller bij Twente
Ninos Gouriye zal de komende tijd zijn conditie op peil houden bij Jong FC Twente. Het jeugdproduct van de Tukkers speelde voor Heracles Almelo, ADO Den Haag en Excelsior, maar zit nu zonder club. Gouriye zit maandag al op de bank bij de beloften van Twente, die sowieso aanvallende krachten ontberen. Jong FC Twente speelt tegen WKE.

Goed nieuws Robben
Arjen Robben staat weer op het trainingsveld bij Bayern München. De 'terugkeer' van de aanvaller werd door Bayern breed uitgemeten op Twitter. 'Welcome back, mister Wembley', luidde het bericht van de Beierse formatie. Robben maakte zijn rentree op het trainingsveld op een open training van de club, waardoor ook de toeschouwers hem konden aanschouwen.

Ajax-talenten op CL-lijst
Mauro Savastano, Vaclav Cerny en Donny van de Beek mogen stiekem hopen op speeltijd in de Champions League. Het drietal is door trainer Frank de Boer ingeschreven voor de Champions League. Ricardo Kishna, Queensy Menig en Nicolai Boilesen staan ook nog tussen de dertig namen op de lijst. Ook André Onana van Jong Ajax is ingeschreven, evenals Robert Muric.

Boymans voorlopig nog 'out'
Ruud Boymans moet nog even geduld hebben voor hij weer in actie kan komen. De spits van FC Utrecht moet de seizoensstart in ieder geval aan zich voorbij laten gaan, meldt het Algemeen Dagblad. Boymans werd eind vorig seizoen geopereerd aan zijn enkel. Het herstel daarvan verloopt moeizaam.

Ajax-fans kopen massaal kaarten
Ajax heeft inmiddels 40.000 kaarten verkocht voor de wedstrijd tegen Rapid Wien in de voorronde van de Champions League, zo maken de Amsterdammers maandag bekend. Het duel wordt dinsdag 4 augustus (20:15 uur) gespeeld. Komende woensdag is de eerste wedstrijd in het Ernst Happel Stadion. Voor die wedstrijd zijn inmiddels 30.000 kaarten verkocht, zo weet VoetbalPrimeur.

'Oorlog' tussen NAC en Willem II
De fans van NAC Breda en Willem II strijden om wie de meeste seizoenskaarten heeft verkocht. De Bredanaars zijn gedegradeerd naar de Jupiler League, maar de verkoop van de vaste kaarten gaat evengoed hard. Op een pamflet in het supportersblad De Rat wordt de 'oorlog' aan Willem II verklaard. "We verkopen er altijd meer in Breda en dat gaat dit jaar weer gebeuren. We verklaren ze natuurlijk niet echt de oorlog, het is ludiek", aldus een medewerker tegen BN DeStem.