De Tien: talenten met de hoogste marktwaarde ter wereld

De Tien: talenten met de hoogste marktwaarde ter wereld

28-07-2015 10:10
5

Met het oog op de transfermarkt is het interessant om te kijken naar de marktwaardes van spelers. Welke talenten, niet ouder dan negentien jaar, staan momenteel als meest waardevol aangeschreven? Onderstaand tien namen, op basis van Transfermarkt

10. Danilo (Valencia, 7 miljoen euro)
Na een sterk seizoen bij Sporting Braga, en winnaar van de Zilveren Bal op het WK Onder 20 in Nieuw-Zeeland, verdiende de Braziliaan Danilo (19) een transfer naar Valencia (huurbasis). In 2014 nam Braga de controlerende middenvelder over van Vasco da Gama, voor een transfersom van ongeveer 4,5 miljoen euro.

 

9. Julian Brandt (Bayer Leverkusen, 7,5 miljoen euro)
Speelt al enkele seizoenen bij Leverkusen, maar brak vorig seizoen pas echt door. Brandt (19) mocht 25 keer aantreden in de hoofdmacht en maakte in totaal vier doelpunten. De buitenspeler speelt ook al enkele jaren in de jeugdelftallen van Duitsland waarmee hij vorig jaar het Europees Kampioenschap Onder 19 won. 

8. Timo Werner (VfB Stuttgart, 8 miljoen euro)
Werner (19) is nog relatief onbekend, maar was ook afgelopen seizoen niet weg te denken bij de hoofdmacht van Stuttgart. De Duitse club streed tegen degradatie en behaalde dankzij dit aanvalstalent de broodnodige punten, waaronder tegen Eintracht Frankfurt (4-5, een assist) en Bayer Leverkusen (3-3, een doelpunt).

7. Anthony Martial (AS Monaco, 8 miljoen euro)
Martial (19) geldt in Frankrijk als een van de grootste talenten en drukte afgelopen jaar zijn stempel door negen keer te scoren in de Ligue 1. De jonge Fransman werd gelinkt aan Aston Villa, dat in hem een waardige vervanger zag voor de vertrokken Christian Benteke (Liverpool). Inmiddels is die vervanger gevonden in Jordan Ayew, voormalig spits van Lorient.

 

6. Tin Jedvaj (Bayer Leverkusen, 8 miljoen euro)
Jedvaj (19) heeft aangetoond klaar te zijn voor het grote werk. De jonge Kroaat werd gehuurd van AS Roma, waar hij weinig kansen kreeg. Bij Leverkusen groeide de centrale verdediger uit tot basisspeler, wat resulteerde in zijn officiële debuut voor het nationale elftal. In januari nam Leverkusen Jedvaj definitief over.

5. Breel Embolo (FC Basel, 8 miljoen euro)
Voor Embolo (18) had afgelopen seizoen niet beter kunnen verlopen. De spits scoorde al tien keer in de Super League (Zwitserland) en behaalde een persoonlijk succes door uit te groeien tot jongste doelpuntenmaker van het Champions League-seizoen 2014/15. Tegen Ludogorets Razgrad (groepsfase, 4-0) nam de Zwitser de openingstreffer voor zijn rekening:

4. Gabriel (Santos FC, 8 miljoen euro)
In Brazilië wordt Gabriel Barbosa Almeida, of simpelweg Barbosa, al vergeleken met Neymar. De jonge Braziliaan brak op zijn zestiende door bij Santos en werd in december vorig jaar al genoemd bij de Catalanen

3. Munir El Haddadi (FC Barcelona, 10 miljoen euro)
Al jaren gaat het bij Barça om het megatalent El Haddadi (19). De begaafde aanvaller moest het vooral doen met wedstrijden in het tweede elftal, maar lijkt aankomend seizoen ook bij de hoofdmacht meer speelminuten te krijgen. Arsenal en Ajax toonden eerder belangstelling voor de geboren Marokkaan.

2. Youri Tielemans (RSC Anderlecht, 12 miljoen euro)
Tielemans (18) presteerde afgelopen seizoen uitstekend bij Anderlecht en wordt nu al beschouwd als toekomstige vaandeldrager van het Belgische voetbal. De jonge Belg, spelend op het middenveld, wordt gelinkt aan de Europese top en bewees zondagavond nog eens zijn klasse met dit winnende werelddoelpunt tegen Waasland-Beveren. 

1. Max Meyer (Schalke 04, 13 miljoen euro)
Nog maar negentien jaar oud, maar nu al van grote waarde voor Schalke 04: Meyer. In 28 optredens in de Bundesliga kon de aanvallende middenvelder al vijf doelpunten achter zijn naam zetten. Meyer is een uitstekend voorbeeld voor de goede jeugdopleiding van Schalke 04 en werd in april nog in verband gebracht met Barcelona