Beric juicht na een goal van Rapid

Ajax bekeek samen met meerdere clubs duo: 'Vijf miljoen en drie miljoen geboden'
"Ajax gaat het moeilijk krijgen"

Ajax bekeek samen met meerdere clubs duo: 'Vijf miljoen en drie miljoen geboden'

28-07-2015 10:27
5

Rapid Wien is in de voorrondes van de Champions League de tegenstander van Ajax. De Oostenrijkse club heeft twee topspelers in huis, die door menig club begeerd werden. Het duo staat aanstaande woensdag tegenover Ajax.

Robert Beric en Philipp Schobesberger zijn de namen die Ajax in de gaten moet houden. In het voorjaar bekeken de Amsterdammers het tweetal al, zoals meerdere clubs. "Beric kon voor vijf miljoen euro naar de Premier League en op Schobesberger is drie miljoen geboden. Maar vooralsnog spelen ze gewoon in Wenen", weet Thomas Prager, oud speler van sc Heerenveen, te vertellen aan De Telegraaf.

"Ajax gaat het moeilijk krijgen", is de 29-jarige Prager van mening. "Rapid heeft een sterk team. En de beste spelers van vorig seizoen zijn gebleven, omdat de club het geld niet nodig heeft." Prager: "Vooral de topclubs als Rapid en Austria Wien hebben een groot budget, kunnen goede spelers halen én behouden."

En dat is een verschil met Nederland. "Zo'n tien jaar geleden was alles in Nederland beter, van het jeugdvoetbal tot het nationale elftal. Maar Oostenrijk heeft Nederland aardig ingehaald. De jeugd van Austria heeft zelfs voor twee miljoen euro een eigen complex gekregen", besluit de middenvelder.