Oostenrijkse media genieten van 'nieuw Ajax': 'Extreem jong team overtuigt'
Oostenrijkse media genieten van Ajax

30-07-2015 09:26
18

De Oostenrijkse media zijn het met elkaar eens: Ajax domineerde in de eerste helft tegen Rapid Wien (2-2), dat zich na rust terugvocht. Opvallend voor de media is het technische, aanvallende spel van de jonge Ajacieden. En toch is alles nog open.

René van Zee
WENEN

'Tiental van Rapid dwingt gelijkspel af tegen Ajax', kopt Krone. 'Een extreem jong Ajax overtuigt door middel van techniek en combinatiespel. Ajax was niet meer te vergelijken met het team dat kansloos verloor van Red Bull Salzburg. Voor rust had Ajax veel meer goals kunnen maken, na rust zagen we de brutale overtreding van Schwab. Terecht rood.'

De Oostenrijkse krant Kurier zag hetzelfde beeld: 'Ajax domineert voor rust, Rapid knokt zich na rust terug'. Österreicher stelt dat Rapid de wedstrijd kantelde en nog kansen heeft in Amsterdam. Ook deze krant schrijft: 'Ajax was niet te vergelijken met het team dat door Salzburg werd weggevaagd. Ajax miste vele kansen.'

Salzburger Nachrichten kopte: 'Een comeback van Rapid met een man minder levert een 2-2 gelijkspel op'. En tot slot schreef ORF dat 'Rapid nog kans heeft om een ronde verder te komen', maar dat 'Ajax technisch beter was en het probleem van de linksback en rechtsback blootlegde'.