Carrièremove voor zesvoudig Oranje-international: Beetje een mafia-naam
Doelman speelde voor onder meer Vitesse en Liverpool

Carrièremove voor zesvoudig Oranje-international: "Beetje een mafia-naam"

01-08-2015 18:44

Sander Westerveld, ex-doelman van onder meer Vitesse en Liverpool, gaat in Nederland aan de slag als spelersmakelaar. De afgelopen vier jaar woonde de voormalig sluitpost met zijn gezin in Zuid-Afrika. 

In 2013 sloot Westerveld (40) zijn actieve carrière af bij Ajax Cape Town, de satellietclub van Ajax. Vervolgens fungeerde hij daar als keeperstrainer. Nu is het tijd voor een nieuwe uitdaging. "Wereldwijd heeft de spelersmakelaardij een beetje een mafia-naam, maar in Nederland niet", vertelt Westerveld in gesprek met het Algemeen Dagblad. 

"Ik word collega van Henk Timmer en Henk van Ginkel, mensen met een betrouwbare reputatie. De eerste tijd loop ik mee, daarna hoop ik zelf spelers te begeleiden en transacties te doen.'"

"Veel spelers met wie ik heb gespeeld zijn nu trainer of technisch directeur, hen kan ik rechtstreeks bellen", aldus de oud-doelman, die zes Oranje-interlands op zijn naam heeft staan. "Vorige maand speelde ik in Bernabéu met oud-Liverpool tegen het oud-Real Madrid van onder meer Zinedine Zidane, voor 75.000 toeschouwers. Emilio Butragueno, technisch directeur van Real, schoot me gelijk aan over de kampioensrace tussen Real Madrid en Real Sociedad in 2003. Dat zijn toch handige contacten."