In het kort: nieuwe speler voor 'Nederlands' Lazio, bizar misverstand bij Ajax

In het kort: nieuwe speler voor 'Nederlands' Lazio, bizar misverstand bij Ajax

03-08-2015 22:50
4

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Nieuwe middenvelder voor SS Lazio
Stefan de Vrij, Wesley Hoedt, Edson Braafheid en Ricardo Kishna hebben er een nieuwe teamgenoot bij. SS Lazio gaat Sergej Milinkovic-Savic overnemen van RC Genk. De Servische middenvelder wordt binnen afzienbare tijd medische gekeurd in de Italiaanse hoofdstad. "Hij vertrekt reeds na één seizoen door de grote poort', aldus Genk in een statement op de website. 

Bizar misverstand bij Ajax
De paniek sloeg afgelopen weekend even toe bij Ajax, nadat Daley Sinkgraven in het centrum van Amsterdam was gefotografeerd met krukken. Marc Overmars belde volgens De Telegraaf zelfs naar teammanager Tjerk Smeets, die de technisch directeur al snel gerust kon stellen. Sinkgraven hield de krukken vast, die zijn geblesseerde' vriendin wel nodig heeft. Het negentienjarige talent zelf is okselfris en speelt dinsdagavond tegen Rapid Wien.

Groningen schroeft begroting op
FC Groningen schroeft de begroting vanaf volgend seizoen op naar 21,5 miljoen euro. Dat heeft de club maandag bekendgemaakt op de jaarlijkse persdag, schrijft RTV Noord. De bekerwinnaar heeft voor het komend seizoen alvast anderhalf miljoen euro winst ingeboekt. De begroting kan omhoog, omdat Groningen dit jaar in de Europa League speelt. De club werkte vorig seizoen met een begroting van 17,2 miljoen euro.

Slagveer bijna terug
De kans is groot dat Luciano Slagveer de start van het nieuwe Eredivisie-seizoen haalt. De aanvaller van sc Heerenveen kwakkelde de laatste dagen met een enkelblessure, maar de Friese club heeft goede hoop op de terugkeer van Slagveer, vóór het openingsduel met De Graafschap. Hij trainde maandagochtend alweer aangepast. Sportarts Stephan Jacolino denkt dat de aanvaller snel weer kan spelen. "Het is niet ernstig, ik verwacht dat Luciano er vrijdag weer staat."

PSV'er geblesseerd
Nicolas Isimat-Mirin is niet ongeschonden uit de strijd om de Johan Cruijff Schaal gekomen. In de slotfase van het duel met FC Groningen (3-0 zege) raakte de verdediger geblesseerd en dat levert hem een dag later zij- en schouderklachten op, zo melden Omroep Brabant en De Telegraaf. Isimat is inmiddels onderzocht in het ziekenhuis, waar de schade bleek mee te vallen. Phillip Cocu verwacht geen probleem in de aanloop naar het duel met ADO Den Haag.

Twente test aanvaller
FC Twente heeft deze week Razak Iddrisu op proef. De Ghanese Duitser speelt maandagmiddag mee in de oefenwestrijden van Jong FC Twente tegen Jong AZ, meldt RTV Oost. Idrissu is een negentienjarige aanvaller, die afgelopen seizoen uitkwam voor VfL Wolfsburg en inmiddels transfervrij is. Hij kan op alle posities in de voorhoede uit de voeten, maar heeft de voorkeur voor de positie van linksbuiten.

De Kamps krijgt begeleiding
NAC Breda heeft Joeri de Kamps gestraft voor zijn rode kaart (twee keer geel) in de oefenwedstrijd tegen KAS Eupes. De middenvelder ging over de schreef en heeft daar volgens BN/De Stem een boete voor gekregen. In de komende tijd krijgt De Kamps ook persoonlijke begeleiding, omdat het niet de eerste keer was dat hij rood kreeg. Vorig seizoen pakte de 23-jarige middenvelder in totaal twaalf keer geel in de Eredivisie.