Enthousiaste Boëtius liet Serie A-subtopper links liggen; Dit is goed voor hem
Vierjarig contract in Zwitserland

Enthousiaste Boëtius liet Serie A-subtopper links liggen; "Dit is goed voor hem"

03-08-2015 20:51
1

Jean-Paul Boëtius kijkt enthousiast uit naar zijn Zwitserse avontuur dat op punt van beginnen staat. Maandag tekende de Nederlandse vleugelspits een vierjarig contract bij FC Basel. 

"Basel is een Europees gevestigde ploeg", kon de 21-jarige aanvaller over zijn nieuwe werkgever vertellen voor de camera van FOX Sports. "Ze spelen al vier jaar op rij Champions League voetbal en zijn in Zwitserland gewoon een topploeg."

Martij Krabbendam, journalist van Voetbal International, onthult dat er ook een Italiaanse club erg concreet was voor de inmiddels ex-Feyenoorder. "Er waren zeker wel meer clubs die hem wilden hebben. Fiorentina was heel serieus, maar uiteindelijk kiest hij heel bewust voor Basel. Dat is misschien ook wel goed voor hem."

Met de deal die maandag beklonken werd, zou een bedrag van ongeveer twee miljoen euro gemoeid zijn. Boëtius had nog een éénjarige verbintenis in Rotterdam en weigerde zijn krabbel te zetten onder een nieuw contract. Mede daarom ging Feyenoord akkoord met een verkoop van de jeugdexponent.