'Naam van 'geheime doelman' voor PEC Zwolle bekend: huurdeal aanstaande'
Eredivisionist wil graag

'Naam van 'geheime doelman' voor PEC Zwolle bekend: huurdeal aanstaande'

04-08-2015 22:50

De naam van de 'geheime doelman' van PEC Zwolle is bekend. De nummer zes van het afgelopen Eredivisie-seizoen is in onderhandeling met Colin Coosemans.

Coosemans is een 23-jarige sluitpost, die onder contract staat bij KV Mechelen. PEC Zwolle hoopt hem voor een jaar te huren, met een optie tot koop. Dat meldt het Algemeen Dagblad dinsdagavond. Coosemans moet het keepersprobleem in Zwolle oplossen. Na de terugkeer van Warner Hahn naar Feyenoord maakte trainer Ron Jans in de voorbereiding gebruik van Kevin Begois.

Door de verkoop van Jesper Drost is er financieel weer wat speelruimte. Een deel van dat geld wordt naar alle waarschijnlijkheid gestoken in Coosemans. Opvallend is dat de Belg begin dit jaar al van club wisselde, toen hij de overstap maakte van Waasland-Beveren naar Mechelen.

In de voorbereiding op het nieuwe seizoen raakte hij echter zijn plek kwijt aan Jean-Francois Gillet, de 36-jarige doelman die deze zomer arriveerde. In de eerste twee competitieduels hield de routinier Coosemans op de bank. De doelman genoot zijn opleiding bij Club Brugge en debuteerde al op achttienjarige leeftijd in de hoofdmacht.