Werder Bremen bevestigt deal met AZ: Onze absolute Wünschkandidat
Spits verruilt AZ voor Werder Bremen

Werder Bremen bevestigt deal met AZ: "Onze absolute Wünschkandidat"

05-08-2015 15:49
4

Aron Johannsson mag zich officieel de nieuwe spits van Werder Bremen noemen. De Duitse club maakt woensdag de komst van de Amerikaan, die overkomt van AZ, wereldkundig.

AZ kondigde dinsdag al een akkoord over de transfersom aan en na de medische keuring van Johannsson trad ook Werder Bremen naar buiten. De 24-jarige spits tekent tot de zomer van 2019 bij de nummer tien van het afgelopen seizoen in de Bundesliga. De club doet geen mededelingen over de transfersom, maar die zou liggen rond de zeven miljoen euro.

"Aron was onze absolute Wünschkandidat", jubelt technisch directeur Thomas Eichin op de clubsite. "Daarom zijn we dolblij dat hij voor ons heeft gekozen. Aron is een beweeglijke aanvaller, die een imposant moyenne had bij AZ. Hij is bovendien nog niet uitgeleerd en kan zich hier blijven ontwikkelen."

Werder Bremen had behoefte aan een nieuwe spits na het vertrek van Franco Di Santo naar Schalke 04. Johannsson, die net als in Alkmaar nummer negen gaat dragen, is blij met de kans. "Dit is de juiste stap voor mijn ontwikkeling. Werder is een grote club. Ik ga mijn best doen om succesvol te worden."