Geen Nederlandse subtop voor gewilde middenvelder: Ik hoopte echt op die stap
"Ik was nodig, zeiden ze"

Geen Nederlandse subtop voor gewilde middenvelder: "Ik hoopte echt op die stap"

08-08-2015 11:05
3

Het leek erop dat Deniz Türüc Go Ahead Eagles zou verlaten voor een avontuur in de subtop van Nederland. Dat klonk de 22-jarige middenvelder als muziek in de oren, maar concreet werd het niet. Inmiddels is hij speler van het Turkse Kayserispor.

"De warmte, de faciliteiten, de stad... Echt, ik kijk mijn ogen uit hier", zegt hij tegen Tubantia. "Het gevoel dat ik kreeg bij de gesprekken met de trainer en tijdens de rondleiding werd bevestigd: namelijk dat het een heel warme club is. Het lijkt wel één grote familie. Ze zijn allemaal erg ambitieus en strijden ervoor om Kayserispor terug te krijgen in de subtop van Turkije. Ik was daarbij nodig, vertelden ze."

"Ik hoopte lange tijd op een stap naar de Nederlandse subtop", gaat hij verder. "Clubs hadden wel interesse maar werden nooit écht concreet. Toen Kayseri kwam, was ik aanvankelijk niet eens zo enthousiast. Deze club liet echter tijdens de onderhandelingen met Go Ahead al heel erg merken mij graag te willen. Toen de clubs er nagenoeg uit waren, kreeg ik het signaal dat ik erheen mocht om te kijken en te praten. Wat ik zag, overtrof mijn verwachtingen. Ik werd op handen gedragen."