Ruige look van PSV-aanwinst strookt niet met werkelijkheid: Hij is ingetogen
Mooie quotes over nieuweling

Ruige look van PSV-aanwinst strookt niet met werkelijkheid: "Hij is ingetogen"

11-08-2015 09:08
6

Maxime Lestienne valt op. Niet alleen vanwege zijn voetbalkwaliteiten, maar vooral vanwege zijn uiterlijk. De aanwinst van PSV kan tegen ADO Den Haag, dinsdagavond, zijn debuut in de Eredivisie maken. PSV-trainer Phillip Cocu is blij met de nieuwkomer.

"Hoe hij eruit ziet, is een beetje tegenovergesteld aan hoe hij is als persoon. Maxime is ingetogen, rustig en een beetje op zichzelf. Maar hij is ook vrolijk en mengt zich goed in de groep", zegt Cocu in De Telegraaf. "Na een lange rustperiode heeft hij meer tijd nodig gehad om aan te haken en op zijn maximale niveau te komen. De laatste weken zie je daar duidelijk veel progressie in."

Wedden

Meer odds

Lestienne werd betiteld als Depay-opvolger, maar de vergelijkingen gaan snel mank. Al is er wel een overeenkomst. "Maxime kan iets creëren door iets onverwachts te doen. Dat heb je nodig in een team. Al heb je er geen vier of vijf spelers van nodig, want dan weten we zelf ook niet meer wat er gaat gebeuren. Met één of twee spelers die iets geniaals creëren, heb je een bepaalde kracht."