Kersverse eredivisionist zorgt voor bizar debutantenbal: negen 'groentjes'

Kersverse eredivisionist zorgt voor bizar debutantenbal: negen 'groentjes'

Gepubliceerd: dinsdag 11 augustus 2015 om 09:24di 11-08-2015 om 09:24

De Graafschap begint dinsdagavond aan een nieuw seizoen in de Eredivisie. De Doetinchemmers staan dan met liefst negen Eredivisie-debutanten tegenover sc Heerenveen in het Abe Lenstra Stadion. 

Trainer Jan Vreman heeft een piepjonge selectie met daarin weinig jongens met Eredivisie-ervaring. Alleen Lion Kaak en Nathaniel Will hebben, van de spelers die tegen Heerenveen starten, al eens eerder in de Eredivisie gespeeld. "Dat zegt me niets. Er zitten jongens bij die veel wedstrijden gespeeld hebben. Dus het is niet zo dat het allemaal groentjes zijn. En ze willen laten zien waar ze staan", aldus Vreman tegenover de Gelderlander.

Welke verwachtingen heeft De Graafschap? "Dat we een mooi jaar tegemoet gaan met z'n allen. We willen de lijn van vorig seizoen doortrekken. In eerste instantie gaat het om het plezier. Er moet wat gebeuren hier. En dan kom je bij de doelstelling, dat we in de Eredivisie willen blijven. Die twee dingen kun je niet los zien van elkaar. Hoe we thuis zullen spelen, met de mensen erachter, als dat op een positieve manier gaat, dan zal ons dat helpen in de resultaten", aldus de oefenmeester, die Karim Tarfi, Tolgahan Cicek, Andrew Driver en Ted van de Pavert moet missen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws