Transfer biedt hoop: Zit hier niet om het ongelijk te bewijzen van Feyenoord
"Een beetje bijzonder is mijn weg wel geweest"

Transfer biedt hoop: "Zit hier niet om het ongelijk te bewijzen van Feyenoord"

11-08-2015 09:43

Mitchell te Vrede start dinsdagavond namens sc Heerenveen direct in de basis tegen De Graafschap. De van Feyenoord overgenomen spits kan niet wachten om zijn debuut te maken in Friesland.

De naam Te Vrede viel geregeld in besprekingen van Heerenveen. "Zoals dat bijna elke dag gaat. Is zo'n speler niet wat voor ons? Of hij? Zo kom je uit bij een speler. Van Mitchell weet ik dat hij vorig jaar even topscorer van de Eredivisie was en dat hij ook scoorde in de Europa League. Kazim-Richards werd gehaald en kwam erin, maar tot dat moment deed Mitchell het eigenlijk heel goed. Hij heeft bij Feyenoord jarenlang op hoog niveau getraind. Dat kun je direct wel zien", is Heerenveen-trainer Dwight Lodeweges lovend in het Algemeen Dagblad

Te Vrede vertelt zelf ook zijn verhaal. "Een beetje bijzonder is mijn weg wel geweest tot nu toe. Ik had bijvoorbeeld nooit gedacht dat ik nog eens bij Heerenveen terecht zou komen. Tot vrij late leeftijd speelde ik bij de amateurs van AFC en ik was eigenlijk pas net spits toen AZ me oppikte. Daar zat ik tegen het eerste elftal aan, maar was ik ongeduldig."

Het werd vervolgens een loopbaan die de spits via Excelsior en Feyenoord naar Heerenveen leidde. "Maar ik zit hier niet om het ongelijk te bewijzen van Feyenoord. Ik ben hier omdat ik van waarde wil zijn voor Heerenveen. Toch een club van wie mijn trainers altijd zeiden: Kijk uit, Heerenveen heeft een goede ploeg, we gaan een lastige wedstrijd tegemoet."