Thern en Te Vrede helpen lichtzinnig Heerenveen aan soepele overwinning
3-1 overwinning op promovendus

11-08-2015 22:34
7

SC Heerenveen heeft de eerste competitiewedstrijd van het seizoen in een zege omgezet. In het Abe Lenstra Stadion werd promovendus De Graafschap met name in de eerste helft volledig overklast. Na rust drongen de Superboeren nog even aan, maar het was niet voldoende: 3-1. Simon Thern was aan Friese zijde de grote man met twee goals. Ook debutant Mitchell te Vrede scoorde.

In de eerste helft had de thuisploeg geen kind aan de gasten uit Doetinchem. Heerenveen was de baas en kwam al vroeg op een voorsprong. Daar ging wel een defensieve blunder van De Graafschap aan vooraf. Lion Kaak leed dom balverlies, Thern profiteerde en faalde oog in oog met de goalie van De Graafschap niet: 1-0.

Op aangeven van Luciano Slagveer was het even later debutant Te Vrede - enkele dagen geleden overgenomen van Feyenoord - die de 2-0 binnenkopte. De Graafschap leek helemaal rijp voor de slacht toen Thern na de pauze met zijn tweede goal voor de 3-0 zorgde.

Heerenveen leek het daarop echter wel prima te vinden. De Graafschap drong aan maar kon niet echt een vuist maken. Uiteindelijk zorgde Vincent Vermeij met een kopbal voor de eretreffer.