De Boer: Bij Sanogo geen kwaliteiten waarvan je zegt: daar kun je wat mee

De Boer: "Bij Sanogo geen kwaliteiten waarvan je zegt: daar kun je wat mee"

12-08-2015 11:43
79

Dat de druk bij een topclub groot is moge duidelijk zijn. Eén van de ongeschreven regels is dat je er als spits gelijk moet staan, want voor je het weet word je afgeschreven. Toch laat nieuwkomer Yaya Sanogo nog geen geweldige indruk achter.

Ondanks dat de spits na een paar invalbeurten tegen Rapid Wien en AZ nog geen volledige wedstrijd heeft gespeeld, ziet ook Ronald de Boer het gebrek aan kwaliteit. In zijn column voor Voetbal International laat hij zich kritisch uit over de aanvaller.

Waar zijn broer Frank hem eerder zei dat de huidige selectie 'een van de beste is waarmee hij ooit heeft gewerkt', denkt Ronald daar anders over. "Als ik Yaya Sanogo zie, dan heb ik nog mijn twijfels. Ik heb bij hem nog geen kwaliteiten ontdekt waarvan je zegt: daar kun je wat mee."

De Boer twijfelt ook aan de echte kracht van de selectie, die te voorspelbaar zou voetballen. "Ik vind dat Ajax te weinig diepgang heeft. De echte snelheid ontbreekt, waardoor je een tegenstander nooit eens kunt verrassen. Een tegenstander kan Ajax daardoor ook vrij eenvoudig onder druk zetten en dat maakt de ploeg relatief gemakkelijk te verdedigen."