'Overbodige Avdic mag het gaan proberen bij gevallen grootmacht uit Engeland'
Spits ligt nog vast tot medio 2016

'Overbodige Avdic mag het gaan proberen bij gevallen grootmacht uit Engeland'

12-08-2015 15:52
1

AZ heeft Denni Avdic toestemming gegeven om stage te gaan lopen bij Blackburn Rovers. De 26-jarige Zweeds maakt dit seizoen geen kans op speeltijd onder trainer John van den Brom. 

De Alkmaarse formatie is er dan ook veel aan gelegen om Avdic zo snel mogelijk van de loonlijst te schrappen. Afgelopen seizoen werd de aanvaller verhuurd aan Heracles Almelo. Daar tekende hij voor vier goals in 22 Eredivisie-duels. In Alkmaar heeft Avdic, die nog tot medio 2016 vast ligt in het AFAS Stadion, onder meer Vincent Janssen en Robert Mühren voor zich.  

De voormalig international van Zweden maakte in het seizoen 2012/2013 zijn entree in de Eredivisie. Toen huurde PEC Zwolle hem van Werder Bremen. Avdic maakte indruk en AZ besloot hem daarop in te lijven. In Alkmaar kwam de targetman niet uit de verf. 

Blackburn was jarenlang een vaste waarde in de Premier League. Inmiddels is de club - in 1995 nog kampioen van Engeland - een middenmoter op het tweede niveau. Noord-Holland Sport meldt dat Avdic vrijdag naar Engeland vertrekt voor een proefperiode.