Update: Groningen schakelt snel en legt paar ton neer voor Botteghin-opvolger
Aldus het DVHN

Update: Groningen schakelt snel en legt paar ton neer voor Botteghin-opvolger

13-08-2015 20:29
28

FC Groningen heeft na de verkoop van Eric Botteghin aan Feyenoord razendsnel toegeslagen op de transfermarkt. Het Dagblad van het Noorden meldt donderdagavond dat Etiënne Reijnen de overstap maakt naar de Euroborg. 

De centrale verdediger van SC Cambuur tekent een driejarig contract bij de bekerwinnaar. Vrijdagochtend zal hij gepresenteerd worden. Onmiddellijk na het vertrek van Botteghin wisten diverse media te melden dat de 28-jarige Reijnen bovenaan het verlanglijstje stond van de Groningers. In de afgelopen weken zoemde de naam van de oud-speler van PEC Zwolle en AZ ook al rond in Groningen. 

Cambuur wilde Reijnen graag behouden, maar zou machteloos staan omdat het contract van de rechtspoot een afgesproken transferclausule bevat. Groningen ontving naar verluidt 2,5 miljoen euro voor Botteghin en heeft een deel van die opbrengst dus direct gespendeerd in Leeuwarden. Voor de ploeg van trainer Henk de Jong betekent het dat er na Lucas Bijker - hij verkaste deze zomer naar sc Heerenveen - opnieuw een gewaarde defensieve kracht vertrekt uit het Cambuurstadion. 

Update 20:29:
Volgens het Algemeen Dagblad traint Etienne Reijnen vrijdag al mee met zijn nieuwe club FC Groningen, dat hem als vervanger van de naar Feyenoord vertrokken Eric Botteghin heeft gehaald. SC Cambuur ontvangt een bedrag tussen de 450.000 en 500.000 euro voor Reijnen.