FC Twente ziet speler met Premier League-ervaring naar Jupiler League vertrekken
Middenvelder tekent voor twee jaar bij Jupiler League-club

FC Twente ziet speler met Premier League-ervaring naar Jupiler League vertrekken

14-08-2015 18:23
2

Chris David speelt komend seizoen voor Go Ahead Eagles. De 22-jarige middenvelder komt over van FC Twente en tekent voor twee jaar bij de gedegradeerde club uit Deventer.

David is afkomstig uit de jeugdopleiding van FC Twente en speelde van 2013 tot 2015 voor het Engelse Fulham. In januari keerde hij op huurbasis terug naar Enschede, de club die hij na afloop van zijn contract bij Fulham nu dus alweer voor de tweede keer verlaat. Op de website van de Eagles zegt David de stap naar de Eredivisie te willen maken. "Ik vind het ook heel belangrijk dat de club in mij gelooft. Ik sta echt te popelen voor de club te spelen."

Bij Go Ahead Eagles zijn ze dolblij met de komst van David. "Chris is een talentvolle speler, die barst van de ambitie", zegt Adrie Steenbergen, RVC-lid technische zaken. "Hij ziet Go Ahead Eagles als een ideaal platform om zichzelf verder te ontwikkelen. Het eerste contact met hem stamt van begin dit jaar. Toen Türüc en Tanda vertrokken, hebben we het contact geïntensiveerd. Met deze transfer als mooi resultaat."

Bij zijn debuut in de Premier League in het seizoen 2013/2014 deed David nog dit: