'Target van United en City weigert nog langer te spelen voor Spaanse werkgever'
Speler wil dolgraag naar Engeland

'Target van United en City weigert nog langer te spelen voor Spaanse werkgever'

15-08-2015 21:07

Nicolas Otamendi blijft Valencia hoofdpijn bezorgen. De Argentijnse verdediger, deze zomer gelinkt aan Manchester United en Manchester City, zou koste wat kost willen vertrekken bij de Spaanse subtopper. 

De 27-jarige Otamendi heeft in zijn contract een transferclausule staan van 45 miljoen euro. De international zou trainer Nuno afgelopen week in niet te misverstane bewoordingen hebben laten weten dat hij liever vandaag dan morgen naar een andere club vertrekt. Een optreden in de play-offronde van de Champions League zou zijn kansen op een transfer beperken. "Trainer, je hoeft me niet op te stellen. Ik zit met mijn hoofd al ergens anders, ik kan zó veel geld gaan verdienen", zou Otamendi volgens een Spaanse journalist hebben gezegd. 

Nuno is bereid om toe te geven aan het verzoek van de stopper. Hij zal voorlopig géén beroep meer gaan doen op de rechtspoot - in ieder geval niet voor 1 september, het moment dat de transfermarkt sluit en dus bekend is of Otamendi wel of niet nog minimaal een halfjaar onder contract staat in Mestalla. Momenteel zou Manchester City de belangrijkste gegadigde zijn voor de Zuid-Amerikaan. The Citizens dachten Diego Godin (Atlético Madrid) bijna binnen te hebben, maar hij heeft besloten om zijn contract te verlengen. Nu gaat de Engelse grootmacht vol voor Otamendi, zo denken Britse media.