Ex-'pitbull' van Eredivisie: Spelers moeten niet naar mij op YouTube kijken
"Ik geloof niet in succestrainers"

Ex-'pitbull' van Eredivisie: "Spelers moeten niet naar mij op YouTube kijken"

17-08-2015 10:34
6

Stijn Vreven stond als voetballer bekend als 'de sloper van FC Utrecht'. Momenteel staat de ex-verdediger aan het roer bij de Belgische club Waasland-Beveren, en dat doet hij naar behoren.

Waasland-Beveren hengelde in de eerste vier duels zes punten binnen. "Ik geloof niet in succestrainers. Vandaag ben je de koning, morgen kun je er niets van", zegt hij tegen Sporza. "Mensen hebben ons voor het seizoen niet als een degradatiekandidaat omschreven, maar als dé degradant. En zelf werd ik bestempeld als de coach die als eerste ontslagen zou worden. Die critici willen we lik op stuk geven."

In het verleden was hij te zien op de Nederlandse velden. Naast FC Utrecht droeg hij het shirt van Vitesse en ADO Den Haag. "Op training kan ik nog altijd heel explosief zijn, hoor. Maar de spelers weten dat ik daarbij maar één doel voor ogen heb: iedereen beter maken. Er zijn op YouTube een aantal filmpjes van mij als voetballer te vinden waar mijn spelers niet naar moeten kijken als ik het over gezonde agressiviteit heb."

"Ik kan mijn ei meer kwijt als trainer dan als voetballer. Als voetballer moest ik mij altijd aanpassen, was ik 1 van de 25. Als coach kan je de rode draad bepalen. Een carrièreplan heb ik eigenlijk niet. Niet ontslagen worden als trainer van Waasland-Beveren zou al een mooie ambitie zijn", besluit Vreven.