Waterman op weg naar de Champions League: Kijk naar Ajax, dan heb je niets..

Waterman op weg naar de Champions League: "Kijk naar Ajax, dan heb je niets.."

18-08-2015 11:47
5

APOEL Nicosia neemt het deze week in de play-offronde van de Champions League op tegen FK Astana. Bij de Cypriotische topploeg staat Boy Waterman onder de lat. 

Twee duels scheiden de oud-doelman van onder meer sc Heerenveen en AZ van het miljoenenbal. "Dat we op nog maar één ronde van de groepsfase zitten, is wel heel bijzonder", vertelt Waterman (31) aan Voetbal International. "Voor een prof is dit het hoogst haalbare."

De sluitpost speelt sinds vorige maand in Nicosia. Vorig seizoen stond hij onder bij het Turkse Karabükspor "Het is allemaal heel snel gegaan. Op 10 juli tekende ik een tweejarig contract, vier dagen later keepte ik in de tweede voorronde tegen Vardar. Nee, het spelen van voorronde Champions League was niet doorslaggevend. Ik bedoel, APOEL had ook meteen kunnen worden uitgeschakeld. Kijk naar Ajax, dan heb je níéts…"

"Bepalender was dat APOEL Nicosia potentieel heeft, de club speelt altijd om de landstitel, is bereid te investeren. Deze zomer zijn er zo'n tien nieuwe spelers bij gekomen. Het niveau, qua techniek en tempo, komt overeen met wat ik gewend was bij AZ en PSV", besluit Waterman.