Willem II hoopt antwoord op aanvallende zorgen te vinden met 'proefspits'

Willem II hoopt antwoord op aanvallende zorgen te vinden met 'proefspits'

18-08-2015 16:18

Het is geen geheim dat Willem II dringend behoefte heeft aan versterking in de voorhoede. In die zoektocht is de Tilburgse club uitgekomen bij een Ghanees.

Op de training van dinsdagmiddag verscheen een onbekend gezicht. Het blijkt te gaan om Asumah Abubakar-Ankrah, een achttienjarige spits uit Ghana. Dat meldt Voetbal International. Hij traint de komende drie dagen mee in Tilburg.

Abubakar-Ankrah speelt al vijf jaar in Portugal en is transfervrij. De talentvolle aanvaller kan de personele problemen in Tilburg deels oplossen. Jurgen Streppel, trainer van Willem II, is samen met technisch directeur Carlos Aalbers al de hele zomer op zoek naar nieuwe aanvallers. De eredivisionist is echter aan handen en voeten gebonden door de beperkte financiële middelen.

Na de zware blessure van Bruno Andrade, die zaterdagavond zijn been brak na een charge van Ajacied Nemanja Gudelj, is de zoektocht overigens nog wat dringender geworden. Het is niet bekend of Abubakar-Ankrah in aanmerking komt voor het eerste elftal of eerst aansluit bij de beloften.