United-iconen en kranten lyrisch over Depay: Briljant, hij liet echt klasse zien

United-iconen en kranten lyrisch over Depay: "Briljant, hij liet echt klasse zien"

19-08-2015 07:35
42

Memphis Depay heeft in zijn eerste Champions League-wedstrijd voor Manchester United direct alle twijfel doen wegnemen. Met twee goals en een assist was de aanvaller goud waard voor zijn nieuwe club. In Engeland is men dan ook lyrisch over het optreden van de ex-PSV'er.

Er was in Engeland wat twijfel over de enorme transfersom die voor Depay werd betaald, maar nu wordt hij overladen met complimenten. "Memphis heeft laten zien wat hij kan", zegt Rio Ferdinand, voormalig aanvoerder van United en goed voor meer dan 450 wedstrijden voor United.

"Depay heeft laten zien dat hij meer kan dan mensen voorbij gaan en schieten. Hij kan ook een geweldige voorzet geven, zoals met die laatste goal. Die pass deed aan David Beckham denken, met dat effect. Je hoeft spelers niet voorbij te gaan om een voorzet te geven. Hij deed dat geweldig.

Ferdinand is werkelijk lyrisch en ziet in Depay een grote speler voor de toekomst: "Wat ook heel mooi is, is dat je ziet dat hij een ster wil zijn, hij wil dé man zijn, hij wil de bal altijd hebben, wil aan het einde van de aanval staan, wil schieten en wil scoren. Het publiek houdt van zulke spelers, dat zie je met Cristiano Ronaldo en Wayne Rooney."

Wedden

Meer odds

Paul Scholes, met meer dan 700 optredens eveneens een boegbeeld, was ook onder de indruk. "Hij was briljant vanavond en dat willen de fans zien. Iemand die voor opwinding zorgt, die zorgt dat je op het puntje van je stoel gaat zietten. En hij gaf nog een geweldige assist ook. Het was echt goed, hij liet echte klasse zien", citeert De Telegraaf.

Ook de Engelse kranten schrijven massaal over Magnificent Memphis, zoals The Daily Mail kopt. The Sun gebruikt een woorspeling: 'Skills Depay the bill', ofwel: de kwaliteiten van Depay zorgen dat het in orde komt. En The Mirror maakt een verwijzing naar het bekende Match of the Day: 'Match of Depay'. VoetbalPrimeur zet de voorpagina's op een rij: