Breaking news

LIVE: Ajax grijpt leiding in De Kuip na ongelukkige eigen goal Senesi

Ajax krijgt duidelijk advies: Daar ligt hun kracht, want ze kletsen erop

Ajax krijgt duidelijk advies: "Daar ligt hun kracht, want ze kletsen erop"

Gepubliceerd: woensdag 19 augustus 2015 om 08:10wo 19-08-2015 om 08:10

Ajax mag in het tweeluik van de play-offs van de Europa League tegen FK Jablonec fysiek aan de bak. Volgens clubscout Tony Bruins Slot moet de ploeg van Frank de Boer daar niet te veel in meegaan.

De scout bekeek Jablonec in de competitiewedstrijd tegen Slovan Liberec (1-1). "Als je meegaat in hun ritme, kom je in veel duels terecht", zegt Bruins Slot tegen Voetbal International. "Daar ligt hun kracht. Want ze kletsen erop en spelen een tikje ongecompliceerd. Rennen, vliegen, draven. Dit is een vreselijk fysiek ploegje."

"FC Kopenhagen kennen wij ook wel, maar daar won Jablonec wel van in de vorige ronde. Ze waren letterlijk en figuurlijk sterker. Weet je wat ze vooral hebben, die Tsjechen? Strijdbaarheid. Als ijshockeyland behoren ze tot de wereldtop. Elk jongetje groeit met die sport op."

"Voetballers hebben daar later veel profijt van", vervolgt de Amsterdammer. "Ze kunnen heel gegroepeerd verdedigen. Dat zit in hun cultuur opgesloten. En daar hebben Nederlandse ploegen vaak moeite mee", aldus Bruins Slot. Ajax speelt donderdag in de eigen ArenA en gaat een week later op bezoek bij Jablonec.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws