Kwakkelend Roda dieper in de penarie: We zijn op zoek naar alternatieven

Kwakkelend Roda dieper in de penarie: "We zijn op zoek naar alternatieven"

19-08-2015 14:12
6

Dinsdag maakten diverse media melding van de financiële problemen bij Solland Solar, sinds dit seizoen hoofdsponsor van Roda JC. Een strop dreigt voor de Limburgse formatie: afgelopen maand kon de shirtsponsor niet voldoen aan afgesproken betalingen. 

Inmiddels zou Roda de zoektocht naar een nieuwe sponsor alvast hebben ingezet. Een woordvoerder van de club uit Kerkrade bevestigt woensdag dat er inderdaad problemen zijn. "We zijn op zoek naar alternatieven", luidt het statement. 

Zonnecelfabrikant Solland Solar heeft uitstel van betaling aangevraagd en gekregen. Het bedrijf kampt met een schuld van ongeveer 4 miljoen euro. Ook bijdragen aan Roda JC zijn niet betaald. Afgelopen maand kreeg de promovendus een afgesproken bedrag van ongeveer 36.000 euro niet op de rekening gestort. 

Slecht nieuws voor Roda, dat elke euro goed kan gebruiken. Volgens algemeen directeur Wim Collard stond de eredivisionist halverwege het vorige seizoen 1,3 miljoen euro in het rood. De huur van het stadion kon destijds ook niet meer door de club worden opgehoest. Roda moest daarom aankloppen bij de gemeenteraad.