Aanvallende aanwinst voor Newcastle: Eén van de grootste talenten van Europa

Aanvallende aanwinst voor Newcastle: "Eén van de grootste talenten van Europa"

19-08-2015 20:14

Newcastle United heeft opnieuw een miljoenentransfer afgerond. Nadat de club deze zomer eerder al onder meer Georginio Wijnaldum (PSV) en Aleksandr Mitrovic (Anderlecht) binnenhaalde, is nu Olympique Marseille-aanvaller Florian Thauvin vastgelegd. 

Dat maken The Magpies woensdagavond bekend via het digitale thuis. De 22-jarige vleugelspits heeft een vijfjarig contract getekend op St. James' Park. "Ik vind het geweldig dat ik mezelf nu een speler van Newcastle mag noemen", aldus Thauvin. "Ik merk aan alles dat dit een heel grote club is. Het is een grote eer dat Newcastle mij zo graag wilde hebben, ze zaten al een lange tijd achter mij aan."

Manager Steve McClaren is verguld met zijn aanwinst. "Florian is een perfecte speler voor ons. Hij is jong, hij heeft veel potentie en behoort naar mijn mening tot de grootste talenten van Europa. Het is is een creatieve speler, iemand die kan scoren én assists geeft. Ik denk dat hij een grote toekomst tegemoet gaat in Newcastle."

De werkgever van onder meer Siem de Jong, Tim Krul en Daryl Janmaat maakt ook bekend dat Remy Cabella in de deal is betrokken. Hij zal dit seizoen op huurbasis uitkomen voor Marseille. Hoeveel de komst van Thauvin Newcastle heeft gekost, is onbekend.