Anderlecht in rep en roer over 'homo-uitspraak': Een zwarte dag voor de club

Anderlecht in rep en roer over 'homo-uitspraak': "Een zwarte dag voor de club"

20-08-2015 19:39
4

Anthony Vanden Borre heeft voor de nodige ophef gezorgd in België. De vleugelverdediger van Anderlecht werd onlangs uit de A-selectie verwijderd en haalde in een interview hard uit naar zijn werkgever. 

Anderlecht-trainer Besnik Hasi wenste niet meer langer met de 27-jarige international samen te werken nadat deze verkondigd zou hebben dat 'de technische staf beter eens naar zichzelf zou kijken'. Bovendien leverde Vanden Borre intern de nodige kritiek op de oefenmeester. Die zou er namelijk 'alles aan hebben gedaan om me bij het huisvuil te zetten'. 

In een interview met Het Laatste Nieuws deed de oud-speler van onder meer Fiorentina er een schepje bovenop. "Steun heb ik niet gekregen in de kleedkamer. Die zit vol janetten". Dat laatste woord geldt in België als een scheldwoord voor homoseksuelen. Aan een vertrek bij Anderlecht wil de rechtspoot, die nog enkele jaren onder contract staat bij Paars-Wit, overigens niet denken. "Desnoods train ik nog drie jaar met de B-kern."

Anderlecht heeft inmiddels gereageerd op de teksten van de 28-voudig international. "Dit is een zwarte dag voor de club. Ik ben nog altijd aan het bekomen. We gaan nu zien wat er moet gebeuren, maar dit moet eerst bezinken", aldus manager Herman van Holsbeeck.