Nieuw avontuur voor opgeleefde Van Basten: 'Daar was het niveau wat minder'

Nieuw avontuur voor opgeleefde Van Basten: 'Daar was het niveau wat minder'

20-08-2015 20:06

De nieuwe technische staf van het Nederlands elftal werd donderdag gepresenteerd door de KNVB. Bondscoach Danny Blind krijgt Ruud van Nistelrooy en Marco van Basten aan zijn zijde als assistenten. 

Laatstgenoemde besloot afgelopen seizoen op te stappen als hoofdtrainer van AZ, omdat hij er achter kwam dat de druk van het hoofdtrainer zijn niet op zijn lijf was geschreven. In de luwte voelt de voormalig topspits zich echter prima op zijn gemak. Van Basten zegt geen last meer te hebben van spanning en stress. "Toen was ik veel bedachtzamer en was ik bang dat ik iets verkeerd zou zeggen", vertelt hij aan Metro. 

"Ik vind het nog steeds heel leuk om onderdeel uit te maken van een proces waarin we met z'n drieën even hard aan werken, maar het naar buiten dragen laat ik mooi aan de bondscoach over."

De oud-trainer van Ajax en sc Heerenveen kijkt uit naar het samenwerken met de spelers van Oranje. "Bij die clubs (AZ, Heerenveen, red.) had ik meer tijd om met spelers te werken, maar was het niveau wat minder. Nu heb ik minder tijd om met jongens te trainen, maar gaat het wel om de top", aldus de 50-jarige Van Basten.