Ajax staakte zoektocht naar 'nummer twee': Dacht dat ze zouden komen

Ajax staakte zoektocht naar 'nummer twee': "Dacht dat ze zouden komen"

20-08-2015 21:29

Ajax heeft de eerste stap naar de Europa League gezet door de 1-0 overwinning op Jablonec in de Amsterdam Arena. Nemanja Gudelj was niet onder de indruk van het spel van de Amsterdammers. "Maar je wint zonder tegengoals en dat is het belangrijkste."

"Het liefst win je natuurlijk met iets grotere cijfers, maar met een zege moet je altijd tevreden zijn", vervolgt Gudelj tegen FOX Sports. De Amsterdammers wisten vooral in de eerste helft geen gevaar voor het vijandelijke doel te stichten. "Je moet het toch kunnen opbrengen om de bal snel te wisselen, voor het doel te gooien en de tweede bal te hebben. Ik probeerde het spel snel te verleggen en de ruimte te zoeken. Dat lukte moeilijk, voornamelijk omdat mijn passes niet goed genoeg waren. Als dat niet lukt, moet je zorgen dat de restverdediging op orde blijft, zorgen dat zij niet kunnen omschakelen. Want dat willen ze."

Uiteindelijk was een benutte penalty van Arek Milik voldoende voor de zege. "We moesten geduldig blijven tot die kans komt. Daarna probeerden we nog wel naar de 2-0 te zoeken, maar zij bleven met tien man achterin hangen. Terwijl je zou denken dat ze meer zouden komen." Volgende week reist Ajax met een licht voordeel af naar Tsjechië voor de return. "Het wordt lastig, maar we moeten van onze eigen kracht uitgaan en zeker proberen te scoren."