Feyenoord-nieuweling wil onderbezette positie niet invullen: Nog nooit gespeeld

Feyenoord-nieuweling wil onderbezette positie niet invullen: "Nog nooit gespeeld"

21-08-2015 14:14
2

Feyenoord-aanwinst Jan-Arie Heijden is duidelijk als hem gevraagd wordt naar zijn plaats in het elftal. Hoewel de linksbackpositie bij de Rotterdammers matig bezet is, ziet Van der Heijden daar voor zichzelf geen rol weggelegd.

De verdediger richt zich volledig op een plek centraal in de verdediging. "Ik heb ook nooit eerder als linksback gespeeld. Het is niet aan de orde", aldus Van der Heijden tegenover RTV Rijnmond.

Van der Heijden is blij met zijn ontwikkeling bij Feyenoord. Trainer Giovanni van Bronckhorst heeft een basisplaats voor de 27-jarige in het verschiet. "Ik heb vanaf het begin gewoon hard getraind en de trainer heeft me vertrouwen gegeven. Ik ging volle bak trainen en blijkbaar was ik er snel klaar voor. Tijdens de eerste wedstrijd en het begin van de tweede was het nog wennen, maar daarna ging het vrij goed."

Zondag staat er tegen Vitesse een wedstrijd met een speciaal tintje op het programma voor Van der Heijden. De verdediger speelde vier seizoenen voor de club uit Arnhem. "Het is mijn oude club en ik ken iedereen nog goed. Maar ik speel nu gewoon voor Feyenoord, dus ik ga mijn uiterste best doen om de wedstrijd winnend af te sluiten", gaat Van der Heijden verder. Of hij zal juichen bij een doelpunt weet hij nog niet. "Eerst maar eens een doelpunt maken, dan kan ik aan juichen gaan denken."