Vertrokken Feyenoord-spits en Zlatan-liefhebber is 'niet makkelijk': Pik weinig

Vertrokken Feyenoord-spits en Zlatan-liefhebber is 'niet makkelijk': "Pik weinig"

22-08-2015 11:44

Mitchell te Vrede liet Feyenoord onlangs achter zich en koos voor een nieuw avontuur bij sc Heerenveen. De spits, door Helden Online vergeleken met Graziano Pellè, heeft Zlatan Ibrahimovic hoog zitten en praat openhartig over zijn idool.

Lijkt Te Vrede daadwerkelijk op Pellè? "Nee joh, haha! Er wordt wel eens wat geroepen. Ik was jong, hij had veel meer ervaring. En hij deed het gewoon super goed, nog steeds trouwens. Als je ziet hoe sterk hij is en het team rust geeft. Ik denk niet dat je je hoeft te schamen om achter hem de tweede keus te zijn. Ik heb ook altijd wel een goede band met hem gehad."

Colin Kazim-Richards kreeg in het voorbije seizoen de voorkeur. "Ik pakte mijn kans en scoorde veel, maar goed. Die dingen gebeuren. Om daarop terug te blikken heeft niet zoveel zin. Feyenoord was een mooie leerschool, nu mag ik het bij Heerenveen laten zien en daar ben ik heel trots op. Sommige mensen zien dit als een stap terug, maar voor mij is het een stap vooruit. Hier ga ik spelen."

Zlatan 'geweldenaar'
In zijn jeugdjaren keek Te Vrede naar een spits als Patrick Kluivert en ook Klaas-Jan Huntelaar, die groot werd bij Heerenveen. Nu is Zlatan zijn idool. "Hij mag gek zijn, want hij presteert toch? Laat hem maar lekker gek doen. Hij helpt het team wel, staat er altijd. Als iemand gek doet en hij presteert niet, ja dan is het anders. Ik vind Zlatan een geweldenaar, iemand waar ik alleen maar respect voor kan hebben."

Moet Te Vrede ook gek gaan doen? "Waarom zou ik gek doen? Ik weet van mijzelf dat ik niet makkelijk ben. Dat weten mijn familie, vrienden en medespelers. Ik pik weinig, zeg waar het op staat. In het veld kan ik echt oorlog met je maken. Soms kan ik mijzelf daarmee uit mijn spel halen. Daar moet je een beetje mee spelen. (...) Maar of ik een echte Zlatan zou worden? Nee. Iedereen heeft zijn eigen dingen. Zlatan is Zlatan."