Compleet nieuwe situatie in De Kuip: 'De start van dit seizoen heeft dat versterkt'

Compleet nieuwe situatie in De Kuip: 'De start van dit seizoen heeft dat versterkt'

22-08-2015 12:05
1

Zondag staat de ontmoeting tussen Feyenoord en Vitesse op het programma. In de slotfase van het afgelopen seizoen wonnen de Arnhemmers met 4-1 in De Kuip. Jan-Arie van der Heijden stond destijds in de basis bij de gasten. Tegenwoordig maakt de linkspoot onderdeel uit van de Feyenoord-selectie. De huidige situatie is onvergelijkbaar met die van toen, stelt hij. 

"Die wedstrijd met de huidige situatie vergelijken is onmogelijk", zegt Van der Heijden in het Algemeen Dagblad. "In de tussenliggende periode is er veel gebeurd, beide elftallen zijn flink veranderd. Ik liep vorig jaar natuurlijk niet in De Kuip rond, maar ik heb het idee dat er nu een andere sfeer heerst. De start van dit seizoen heeft dat positieve gevoel versterkt."

Feyenoord en Van der Heijden hebben de eerste twee competitieduels gewonnen. FC Utrecht en SC Cambuur werden over de knie gelegd. Het treffen met Vitesse is van een andere orde, aldus de verdediger. "Met Vitesse krijgen we nu een mooi meetmoment", vindt Van der Heijden. Feyenoord wil zondag het initiatief nemen, al ging dat in de eerste twee competitieduels nog niet altijd even goed. "Het seizoen is net begonnen, de clubs zijn nog zoekende."