Wanhopig Willem II wil Lukoki razendsnel terughalen naar Eredivisie

Wanhopig Willem II wil Lukoki razendsnel terughalen naar Eredivisie

24-08-2015 10:40
5

EXCLUSIEF - Jody Lukoki keert na amper drie maanden in het buitenland mogelijk weer terug in de Eredivisie. Het wanhopig speurende Willem II heeft contact gezocht met het Bulgaarse Ludogorets om de 22-jarige vleugelspeler te huren.

Lukoki heeft aan VoetbalPrimeur bevestigd dat de Tilburgers inderdaad contact hebben gezocht met zijn Bulgaarse werkgever. Willem II heeft inmiddels een voorstel gedaan om Lukoki te huren. Of de club daarmee instemt, is nog de vraag. Maar na het ontslag van de Portugese trainer Bruno Ribeiro, twee weken terug, moet Lukoki het vooral doen met invalbeurten.

De nieuwe Bulgaarse trainer Eduard Eranosyan lijkt weinig te zien in de van PEC Zwolle overgekomen speler, voor wie drie maanden geleden ruim één miljoen euro werd betaald. Lukoki heeft geen basisplaats meer gehad sinds de nieuwe trainer voor de groep staat. Een vertrek is wat hem betreft dan ook een optie. Willem II is al weken druk bezig de voorhoede te versterken, maar slaagde daar nog niet in. Ajacied Lucas Andersen is één van de kandidaten, maar hij staat ook in de belangstelling van NEC Nijmegen.

Trainer en technisch directeur Jurgen Streppel wil liever vandaag dan morgen versterking in de aanval. In drie wedstrijden scoorde zijn ploeg pas één keer. Willem II hoopt kans te maken op het huren van Lukoki omdat Ludogorets naast plaatsing voor de Champions League-groepsfase greep. Bovendien kennen de Tilburgers de Bulgaarse club nog goed van de transfer van Virgil Misidjan in 2013.