Pijnlijk schouwspel voor United en Van Gaal: Nog net geen Maradona

Pijnlijk schouwspel voor United en Van Gaal: "Nog net geen Maradona"

24-08-2015 14:16

De kersverse Chelsea-aanwinst Pedro Rodriguez kende zondag een droomdebuut voor zijn nieuwe werkgever. In het uitduel met West Bromwich Albion (2-3 overwinning Chelsea) tekende de Spanjaard voor een doelpunt én een assist. 

"Hij was nog net geen Diego Maradona, maar kwam er wel dichtbij", aldus manager José Mourinho na afloop. "Er is altijd twijfel. Want hoeveel toppers komen naar de Premier League en presteren niet direct? We hebben ook bij onze club voorbeelden daarvan", legde hij op het digitale thuis van de regerend landskampioen. 

"Hij heeft een goede voorbereiding gehad en had al drie competitieve wedstrijden in de benen. Het was dus alleen een kwestie van begrip. We hebben daarom sinds zijn komst tactisch hard gewerkt om de ploeg te leren wat Pedro wil, en andersom."

Chelsea maakte afgelopen week ruim 25 miljoen euro over naar FC Barcelona om Pedro in te kunnen lijven. Ook Manchester United aasde op de international, maar The Red Devils en manager Louis van Gaal visten op het laatste moment achter het net.