Locadia-rel in de kiem gesmoord: Op een gegeven moment de knop omzetten

Locadia-rel in de kiem gesmoord: "Op een gegeven moment de knop omzetten"

24-08-2015 14:40
5

PSV heeft Jürgen Locadia een boete opgelegd voor zijn gedrag in de voorbije week. De aanvaller zelf heeft zijn excuses aangeboden en daarmee is de kous ook af, stelt trainer Phillip Cocu. 

"We hebben gewoon een goed gesprek gehad met Jürgen en zijn begeleiders en daar is uit voortgekomen om het achter ons te laten", aldus de oefenmeester tegenover de massaal toegestroomde pers. "We gaan nu met gezonde energie weer vooruit kijken. De manier waarop het gegaan is - en dat heeft hij zelf ook aangegeven - is niet goed. Dat is nu ook besproken."

"Fouten maken we allemaal wel een keer in ons leven, daar moeten we ook overheen kunnen stappen. Dat heeft-ie zelf ook naar buiten gecommuniceerd denk ik, dat hij dit niet goed heeft aangepakt. Nu gaan we de samenwerking gewoon oppakken. Morgen (dinsdag, red.) sluit hij weer aan bij de training."

Cocu wil de zaak nu achter zich laten. "Op een gegeven moment moet je de knop omzetten. We hebben even een tijd samengezeten. Dat is goed. Nu moet je ook vooruit kunnen gaan kijken. De basis moet zijn om samen te werken op een positieve manier. En dat is nu zo."