Van den Brom jaloers: Als je zag met wat voor passie en intentie zij speelden...

Van den Brom jaloers: "Als je zag met wat voor passie en intentie zij speelden..."

Gepubliceerd: woensdag 26 augustus 2015 om 20:28wo 26-08-2015 om 20:28

Afgelopen donderdag ging AZ in Roemenië ongelukkig onderuit tegen FC Astra. Deze week volgt in Alkmaar de return tegen de Roemeneese opponent. Plaatsing voor de poulefase van de Europa League staat op het spel. 

AZ-trainer John van den Brom spreekt op het digitale thuis van zijn club van een 'lastige klus'. "Het wordt lastig omdat we tegen een heel lepe tegenstander spelen, die voorin veel kwaliteit heeft. We doen het niet even zomaar, maar als we gedisciplineerd en in de organisatie spelen krijgen we ook nu weer kansen om te scoren."

Corners en vrije trappen kostten de Alkmaarders in het heenduel de kop. "Daar hebben we van geleerd, door de organisatie aan te passen", stelt Van den Brom. "Als ik terugkijk naar de wedstrijd van afgelopen zondag tegen Willem II, dan hebben we dat aspect goed gedaan. Die spelhervattingen tegen moeten beter en dan ben ik er van overtuigd dat we in voetballend opzicht het verschil kunnen maken."

De passie die de oefenmeester zag in de Champions League-confrontatie tussen Celtic en Malmö FF, hoopt Van den Brom donderdag ook bij zijn eigen elftal terug te vinden. "Als je zag met wat voor intentie en passie Malmö speelde om door te gaan, dan denk ik dat dat een goede drijfveer voor ons is om dat donderdag ook te brengen. Dan hebben we een goede kans om door te gaan."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws