AZ heeft verloren zoon weer terug: akkoord over PEC Zwolle-middenvelder

AZ heeft verloren zoon weer terug: akkoord over PEC Zwolle-middenvelder

26-08-2015 20:37
10

AZ heeft met PEC Zwolle overeenstemming bereikt over de transfer van Ben Rienstra. Ook met de 25-jarige middenvelder zelf ligt er een akkoord over een meerjarig contract. Dat maakt de club uit Alkmaar woensdagavond bekend. 

Eerder op dag lekte de naderende overstap van Rienstra naar Alkmaar al uit. De speler, die de jeugdopleiding van AZ doorliep en via Heracles Almelo bij PEC belandde, erkende zelf al dat er gesprekken gaande waren. 

Hoewel AZ er nog geen mededelingen over doet, gaat de 25-jarige Rienstra waarschijnlijk een vierjarige verbintenis signeren in het AFAS Stadion. Hoeveel de formatie van trainer John van den Brom betaalt voor de rechtspoot, dat is onbekend. 

Rienstra maakte zoals gezegd lange tijd deel uit van de jeugdacademie van AZ. Hij trainde bij AZ onder grote namen als Louis van Gaal en Dick Advocaat. In 2010 maakte hij de overstap naar Heracles. Sinds medio 2014 kwam de middenvelder uit voor PEC. Bij het elftal van Ron Jans groeide hij uit tot een dragende kracht. Afgelopen weekend tekende Rienstra in de ontmoeting met FC Twente (2-1 zege) nog voor de winnende treffer namens PEC. Het is zijn laatste actie geweest voor de club uit Overijssel.