Breaking news

LIVE: Ten Hag voert in rust twee wissels door bij Ajax, Feyenoord ongewijzigd

De Boer wil opportunisme zien: 'Denk niet dat zij de sluizen opengooien'

De Boer wil opportunisme zien: 'Denk niet dat zij de sluizen opengooien'

Gepubliceerd: donderdag 27 augustus 2015 om 17:58do 27-08-2015 om 17:58

Ajax maakt zich op voor de confrontatie met FK Jablonec. In Tsjechië verdedigt de ploeg van Frank de Boer een 1-0 voorsprong uit het heenduel. De trainer verwacht niet dat Jablonec in eigen huis vol op de aanval zal gaan spelen.

"Wij spelen met dezelfde opstelling. Ik denk niet dat ze de sluizen open gaan gooien", aldus De Boer in gesprek met FOX Sports. "Als ze dat doen, doen ze dat in de tweede helft doen. Dan gaan ze 4-4-2 spelen. Uiteindelijk hopen wij sneller diepte te zoeken. Ook al is het druk. Als de veldbezetting goed is, kunnen we die bal ook richting hun zestien gooien", legt de coach uit.

De Boer heeft mijn zijn selectie uitvoerig gesproken over de ontmoeting van vorige week. "We hebben geëvalueerd en gediscussieerd met de spelers wat beter had kunnen gaan vorige week. We hopen dat de uitvoering vandaag beter is. Het gaat erom dat we het balbezit niet heilig moeten verklaren. De mindset bij de spelers moet wat opportunistischer."

John Heitinga verschijnt ook in Tsjechië niet aan de aftrap. "Hij wordt steeds fitter, maar ik zie nu geen reden om het huidige centrum uit elkaar te halen", aldus De Boer.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws