Leverkusen besteedt deel van Son-miljoenen aan oude bekende van Ajax

Leverkusen besteedt deel van Son-miljoenen aan oude bekende van Ajax

28-08-2015 11:40

Bayer Leverkusen heeft na de verkoop van Heung-Min Son aan Tottenham Hotspur snel doorgepakt op de transfermarkt. Kevin Kampl, aanvaller van Borussia Dortmund, heeft voor vijf jaar getekend bij de Champions League-deelnemer. 

De international van Slovenië heeft vrijdag een vijfjarig contract getekend in Leverkusen, zo maakt zijn kersverse werkgever via de officiële kanalen bekend. Kampl (24) genoot zijn opleiding bij Bayer en belandde via Greuther Fürth, VfL Osnabrück, VFR Aalen bij Red Bull Salzburg. Ajax-fans zullen Kampl wellicht nog kennen. De vleugelspits was één van de uitblinkers tijdens de Europa League-ontmoeting met de Amsterdammers in februari 2014.

Afgelopen winterstop versterkte Dortmund zich met Kampl. Blijkbaar is de aanvaller nu al gewogen en te licht bevonden. Leverkusen betaalt volgens Duitse media ongeveer tien mijoen euro voor hem. Bayer houdt dus nog wat geld over van de Son-deal met Tottenham. De Britten zouden 25 á 30 miljoen hebben overgemaakt voor de Zuid-Koreaan.