Zlatan zet Zweden op zijn kop: Volgens mij is het voor hem best een big deal

Zlatan zet Zweden op zijn kop: "Volgens mij is het voor hem best een big deal"

28-08-2015 12:01
4

Malmö FF maakt zich op voor de terugkeer van Zlatan Ibrahimovic. Donderdag werd de Zweedse club in de Champions League-gekoppeld aan Paris Saint-Germain. Daarmee zijn de gebeden van de Scandinavische formatie verhoord. 

In 1999 maakte de inmiddels 33-jarige Ibrahimovic zijn profdebuut namens Malmö. Zijn imposante loopbaan voerde hem in de jaren daarna langs onder meer Ajax, Juventus, FC Barcelona en AC Milan. Naast PSG zal Malmö in poule A ook Real Madrid en Shakhtar Donetsk treffen, maar dat was vrijdag - na de loting - uiteraard even minder belangrijk in Zweden. Alles draaide om Zlatan.

"Dat wordt één groot feest. Volgens mij is het voor hem een big deal om terug te keren", was middenvelder Oscar Lewicki lyrisch in de Zweedse pers. "Ik weet zeker dat hij een warm onthaal zal krijgen. Groter dan Zlatan kan een speler niet worden. Hij is de beste voetballer die Zweden ooit heeft voortgebracht."

De website van Malmö kon de massale belangstelling niet aan vrijdag. Door de talloze bezoekers ging het digitale thuis van de Zweedse club uit de lucht. De thuiswedstrijd tegen PSG vindt plaats op 25 november.