Groningen naar de zuidkust voor historische Europa League-campagne

Groningen naar de zuidkust voor historische Europa League-campagne

28-08-2015 13:50
21

FC Groningen gaat een zware taak krijgen om de groepsfase van de Europa League te overleven. Bij de loting in Monaco werd de bekerwinnaar gekoppeld aan Olympique Marseille, Sporting Braga en Slovan Liberec.

Groningen vreesde vooraf al voor een zware loting. De ploeg van Erwin van de Looi was ingedeeld in pot 4. Groningen, Olympique Marseille, Sporting Braga en Slovan Liberec gaan uitvechten welke twee ploegen de beste zijn uit groep F en een plekje veroveren bij de beste 32 clubs.

Groningen reist af naar de Côte d'Azur, waar het Marseille treft. De Franse ploeg kent een wisselvallige start in de competitie. Na drie wedstrijden heeft Marseille drie punten verzameld en staat het dertiende. Oud-PSV'er Karim Rekik staat er momenteel onder contract. Groningen gaat ook op bezoek naar de Portugese kust. Sporting Braga kwam uit pot 2 uit de koker rollen. Braga eindigde vorig seizoen als vierde in de competitie. In het huidige seizoen heeft Braga drie punten uit twee wedstrijden.

De derde ploeg uit de groep van Groningen is Slovan Liberec uit Tsjechië. Op het eerste oog lijkt dit de zwakste tegenstander uit de groep. Liberec eindigde als twaalfde in de eigen competitie, maar won de beker, waardoor Europees voetbal werd veiliggesteld. De Tsjechen zijn dit seizoen een stuk beter op weg, want momenteel staan ze derde.

FC Groningen haalde niet eerder het hoofdtoernooi van de Europa League. Afgelopen seizoen kwamen de groenwitten niet door de voorrondes. Als bekerwinnaar plaatste Groningen zich dit seizoen automatisch voor groepsfase.

De eerste wedstrijd is op 17 september.