Friezen krijgen trap na: Heb opleiding aan de club te danken, verder helemaal niks

Friezen krijgen trap na: "Heb opleiding aan de club te danken, verder helemaal niks"

29-08-2015 11:23
14

Wouter Marinus gold als een groot talent bij sc Heerenveen. Vorig seizoen maakte hij de overstap naar PEC Zwolle, dat het zaterdagavond opneemt tegen de Friezen. "Als ik scoor, word ik helemaal gek", zegt de middenvelder tegen de Leeuwarder Courant.

"Bij Heerenveen ben ik gevormd", legt hij uit. "Ik ben er volwassen geworden, heb geleerd voor mezelf te kiezen. Dat laatste klinkt gek uit mijn mond, want ik houd niet van egoïsme. Eigenlijk pas ik niet zo goed in het voetbalwereldje. Maar als je wat wilt, dan moet je wel."

Marinus meent dat hij in Heerenveen niet netjes is behandeld. "Johnny Jansen (destijds trainer van de A's) en Jeffrey Talan (spitsentrainer) zagen het in me zitten. Van de clubleiding hoorde ik lange tijd niks. Misschien had ik beter mijn best moeten doen, maar ik werd gewoon niet goed behandeld."

"Ik ben een gevoelsmens en kreeg van de hele situatie een nare smaak in mijn mond", gaat hij verder. "Ik heb mijn opleiding aan Heerenveen te danken, maar uiteindelijk heb ik niks aan de club te danken. Zo voelde het. Ik baalde enorm."