Wijnaldum loopt PSV-kleedkamer in: Dat kan ik jullie nu al aanraden

Wijnaldum loopt PSV-kleedkamer in: "Dat kan ik jullie nu al aanraden"

31-08-2015 16:42
3

Georginio Wijnaldum was zondag even terug bij PSV om de topper tegen Feyenoord (3-1) te aanschouwen. Technisch manager Marcel Brands onthulde maandag dat de middenvelder van Newcastle United rond de wedstrijd de kleedkamer binnenkwam om de PSV'ers advies mee te geven.

"Het is belangrijk voor de jonge jongens dat ze zien dat ze een kans krijgen bij PSV, dat ze aan spelen toekomen en dat ze zich binnen PSV kunnen ontwikkelen", sprak Brands tegenover PSV TV over de nieuwe lichting talenten van de club. "Memphis is daar het mooiste voorbeeld van." Maar ook Wijnaldum geldt volgens de manager als voorbeeld voor de jonge PSV'ers.

"Gisteren was Gini hier en die zei in de kleedkamer: 'Ik ben nog maar kort in Engeland en ik kan nu al alle spelers aanraden om je eerst in Nederland te ontwikkelen tot een echt goede speler en dan pas de volgende stap te zetten'." Brands hoopt dat spelers als Kenneth Paal en Steven Bergwijn dat advies zullen opvolgen.

Wijnaldum stapte deze zomer over naar Newcastle United na vier seizoenen bij PSV en vier seizoenen in de hoofdmacht van Feyenoord. Hij speelde in de jeugdopleidingen van Sparta en Feyenoord.