Van Wolfswinkel wint race tegen de klok en vertrekt definitief naar Spanje

Van Wolfswinkel wint race tegen de klok en vertrekt definitief naar Spanje

01-09-2015 00:12

Ricky van Wolfswinkel speelt het komende jaar in Spanje. Real Betis heeft de Nederlandse spits op de valreep overgenomen van Norwich City.

De berichten over een late transfer van Van Wolfswinkel naar de Primera División kwamen maandagavond aan de oppervlakte en één minuut voor het verstrijken van de transferdeadline kwam het verlossende woord: Betis, Norwich en Van Wolfswinkel hebben de papieren op orde gekregen, waardoor de transfer door kan gaan.

Betis huurt Van Wolfswinkel de rest van het seizoen van Norwich, met optie tot koop. De Engelse promovendus stelde geen prijs meer op de aanwezigheid van de 26-jarige spits, die eerder uitkwam voor Vitesse, FC Utrecht en Sporting Portugal en afgelopen seizoen werd uitgeleend aan Saint-Etienne.

In Sevilla komt Van Wolfswinkel één landgenoot tegen. Rafael van der Vaart speelt sinds de zomer bij Betis, dat hem transfervrij oppikte bij Hamburger SV. Het contract van Van Wolfswinkel in Engeland loopt nog twee jaar door. Het is niet bekend hoeveel de Spanjaarden moeten betalen om hem op permanente basis over te nemen.