Update: Chelsea legt op de valreep international vast met vijfjarig contract

Update: Chelsea legt op de valreep international vast met vijfjarig contract

01-09-2015 18:54
5

Chelsea gaat zich op de slotdag van de transfermarkt opnieuw versterken met een verdediger. Na de eerdere komst van Papy Djilobodji (FC Nantes) zijn The Blues er nu met Reading zo goed als uit over Michael Hector. 

De 23-jarige Hector is een international van Jamaica. De stopper staat sinds medio 2009 onder contract bij de Championship-formatie. In de afgelopen jaren werd hij liefst elf (!) keer uitgeleend door Reading. 

Volgens onder meer The Guardian gaat Chelsea ongeveer zeven miljoen euro betalen voor de centrale verdediger, die op Stamford Bridge zijn krabbel zal zetten onder een vierjarige verbintenis. Dit seizoen blijft Hector actief voor Reading. Eerder deze zomer tekende hij nog een verbeterd contract bij de club. Ook Crystal Palace toonde interesse in Hector, maar Chelsea trekt aan het langste eind. 

Hector was deze zomer met Jamaica actief op de Copa America. Hij debuteerde in de met 1-0 verloren groepswedstrijd tegen Uruguay. In een poule met verder ook Argentinië en Paraguay leed Jamaica drie nederlagen. 

Update 18:54: Chelsea heeft de komst van Hector naar Londen bevestigd. De international tekent bij de landskampioen een vijfjarig contract en zal dit seizoen op huurbasis actief blijven voor Reading.