Extra munitie voor boze Arsenal-fans: aanvaller 'enkele maanden' uit de roulatie

Extra munitie voor boze Arsenal-fans: aanvaller 'enkele maanden' uit de roulatie

Gepubliceerd: donderdag 3 september 2015 om 15:35do 03-09-2015 om 15:35

Arsenal en de nationale ploeg van Engeland kunnen de komende maanden geen beroep doen op Danny Welbeck. De aanvaller is deze week geopereerd aan zijn knie. 

The Gunners maken via de officiële kanalen wereldkundig dat het herstel van Welbeck, die in april van dit jaar geblesseerd raakte, waarschijnlijke 'enkele maanden' in beslag zal nemen. 

Bij Arsenal leefde de hoop dat Welbeck niet onder het mes hoefde te gaan. Toen de voormalig aanvaller van Manchester United in de afgelopen weken zijn trainingsarbeid intensiveerde, bleek echter dat een medische ingreep onvermijdelijk zou zijn. In overleg met zijn club is er deze week overgegaan tot een operatie. 

Welbeck (24) maakte in augustus 2013 de overstap van United naar Arsenal. In zijn eerste seizoen in het Emirates Stadium kwam hij 25 keer in actie in de Premier League. De aanvaller tekende voor vier goals. Namens Engeland heeft Welbeck in totaal 33 interlands (14 goals) afgewerkt. 

Arsenal-manager Arsène Wenger incasseerde de afgelopen dagen een hoop kritiek, omdat hij er tijdens de transferperiode niet in slaagde om een extra aanvaller toe te voegen aan zijn selectie. Het feit dat Welbeck juist nu - kort na het sluiten van de markt - enkele maanden uit de roulatie blijkt te zijn, zal de Franse oefenmeester waarschijnlijk nog meer commentaar opleveren. 

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Het laatste Verstappen nieuws - GPBlog.com

Bekijk het laatste nieuws