Milik kan Duitsers opnieuw pijn doen: Uitgangspositie is anders, druk hetzelfde

Milik kan Duitsers opnieuw pijn doen: "Uitgangspositie is anders, druk hetzelfde"

03-09-2015 15:50

Duitsland aast vrijdagavond op revanche tegen Polen. De eerdere ontmoeting met de rivaal ging vorig jaar verloren. Bondscoach Joachim Löw is op zijn hoede voor de kwaliteiten van de aanstaande tegenstander. 

"Teams als Polen hebben een duidelijk tactisch plan, namelijk om defensief niet te veel weg te geven en vervolgens op de counter toe te slaan", vertelde de oefenmeester donderdag op een persconferentie. "Polen heeft tot nu toe tegen alle ploegen uit de poule - behalve tegen Gibraltar - minder balbezit gehad, zelfs thuis tegen Georgië."

"Ze zijn het gevaarlijkst als de tegenstander de bal verliest. Voor ons zijn daarom twee dingen het belangrijkst: welke oplossingen vinden we om het Polen moeilijk te maken en hoe kunnen we de counters verhinderen?", aldus Löw over de komende opponent. Bij Polen staat Arek Milik in de spits. Bij de eerdere ontmoeting in oktober 2014 (2-0) was de Ajacied één keer trefzeker. 

In EK-kwalificatiepoule D gaat Polen na zes duels aan kop. Het land heeft één punt voorsprong op nummer twee Duitsland. Na de confrontatie met Polen volgt maandag de uitwedstrijd tegen Schotland. 

"In het verleden stonden we altijd bovenaan en wisten we vervolgens ook door te drukken", weet Löw. "De uitgangspositie is nu wat anders, maar de druk is nog steeds hetzelfde. Ik ben blij dat we cruciale wedstrijden spelen in de herfst."