'Memphis kan zo naar de Amish in Amerika om in zo'n huifkar te zitten'

'Memphis kan zo naar de Amish in Amerika om in zo'n huifkar te zitten'

04-09-2015 08:37
44

Willem van Hanegem heeft met verbazing naar Nederland-IJsland zitten kijken. Hij laakt in het Algemeen Dagblad de instelling en het gedrag van de spelers van Oranje.

Zo valt De Kromme er bijvoorbeeld over dat Daley Blind na afloop achter zijn hand tegen een teamgenoot praat. "Wat doet die gozer nou. Die maniertjes. Heeft hij geen andere dingen om zich op dat moment druk over te maken? Kennelijk niet. Ik zie geen spelers die het verlies erg lijken te vinden. Nou dan ga ik me ook niet druk maken", aldus Van Hanegem.

De oud-international denkt dat Oranje ten onder is gegaan aan de stress. "En zelfs een routinier als Arjen Robben laat zich er gek door maken. Het zou me niet verbazen als zijn blessure is veroorzaakt door stress, pure spanning. Omdat hij voor het eerst aanvoerder is. En omdat die IJslanders belangrijker worden gemaakt dan ze zijn."

Vervolgens krijgt ook Memphis Depay ervan langs. "Het maakt me niet uit dat hij met een hoed en een sjaal naar Oranje komt. Wat hij buiten het veld doet, moet hij zelf weten. Hoewel hij met een paar bretels en een baard zo naar de Amish kan in Amerika om in zo'n huifkar te zitten. Maar hij moet niet zo zeiken en zaniken als hij even aan zijn shirt wordt getrokken. Die maniertjes moet hij afleren. En hij moet ook niet denken na twee goals tegen Club Brugge dat hij er al is. Het begint pas voor hem, hij moet zich helemaal bewijzen."