Hielden rekening met een transfer van Uth, maar niet met zijn vertrek

"Hielden rekening met een transfer van Uth, maar niet met zijn vertrek"

04-09-2015 17:00
1

Op de slotdag van de transfermarkt had sc Heerenveen het erg rustig. Hans Vonk, directeur voetbalzaken van de Friezen, hield zijn telefoon alleen nog in de gaten voor Kenneth Otigba. Heerenveen deed eerder wel met andere clubs zaken wat betreft Mark Uth, Kristoffer Nordfeldt en Marten de Roon.

"Hij kon wellicht verhuurd worden aan Ferençvaros, dat was nog even spannend en daardoor heb ik nog wel regelmatig naar mijn telefoon gekeken. Voor de rest was het rustig", aldus Vonk in gesprek met Heerenveen TV, waarna hij zijn verhaal vervolgde over de transfers die wel doorgingen. "De grote wens van Uth was om terug te keren naar de Bundesliga. Dat beperkte ons wel in onze keuzes."

Wedden

Meer odds

"Voor Uth was er namelijk genoeg belangstelling, ook uit andere landen. Gelukkig is het met Hoffenheim toch goed gekomen voor hem en voor ons", aldus Vonk. "Als spelers iets in het hoofd hebben, dan gaat het ook een bepaalde richting uit. En deze richting past ons prima." Nordfeldt ging naar Swansea City. "Een stap hogerop was ook zijn wens, in ieder geval een betere competitie dan de Nederlandse competitie. Dat lukte met de Engelse competitie, bij Swansea. Zijn contract liep af en we wilden hem niet transfervrij de deur uit zien lopen. Dus we hebben nog een mooie deal kunnen sluiten."

"Met het vertrek van Uth en Nordfeldt hebben we rekening gehouden, met de transfer van Marten niet. We hadden net zijn contract met twee jaar verlengd en wilden hem nog minimaal een jaar hier houden. Eind vorig jaar was er al interesse vanuit Italië, ik had niet verwacht dat het concreet zou worden. In de voorbereiding is het concreet geworden en we wilden wel goede vervangers hebben, die we in Van den Boomen en Cavlan hebben gevonden", besluit Vonk.