Willem II greep naast oud-Ajacied: Dat soort spelers zijn te hoog gegrepen

Willem II greep naast oud-Ajacied: "Dat soort spelers zijn te hoog gegrepen"

04-09-2015 18:17
1

Willem II eindigde vorig seizoen knap op de negende plaats in de Eredivisie. De verwachtingen voor het nieuwe seizoen zijn daardoor toegenomen bij de Tilburgse fans, maar directeur Berry van Gooi wil niet te hard van stapel lopen.

Van Gooi hoopt dat Willem II opnieuw bovenaan het rechterrijtje of onderaan het linkerrijtje eindigt. "Ik hoop dat het geen incident was, maar het is geen gegeven dat we daar volgend jaar weer zullen eindigen", laat hij weten in gesprek met Omroep Brabant. Qua begroting is Willem II de veertiende club van Nederland. Door de goede prestaties van vorig seizoen is de club interessanter geworden voor meer supporters en bedrijven.

"Daardoor komt er weer wat continuïteit in de club en dat zie je terug op het veld. Jordens Peters en Kostas Lamprou hebben we meerdere jaren aan ons kunnen binden. Je ziet dat we wat steviger worden. Wat meer vet op de botten krijgen", aldus Van Gooi, die deze zomer hoopte op de komst van Samuel Armenteros (foto) en Derk Boerrigter.

Tevergeefs, zo bleek uiteindelijk. "We hadden het mooi gevonden als we Armenteros nog een jaar kunnen houden, maar je weet als er zo'n club komt uit Azerbeidjan dat wij niet mee doen financieel gezien. Voor Derk Boerrigter gold hetzelfde. Normaal gesproken zijn dat soort spelers te hoog gegrepen voor Willem II, maar we hadden gehoopt dat ze zich via Willem II weer in de kijker zouden willen spelen."